We choose to go to the moon in this decade and do the other things – not because they are easy but because they are hard. Kennedy var på besøg i Middelfart i dag med Klimaministeren som mellemmand. Vi har brug for en månelanding i vor tid. Vi kender målet og nogle af midlerne, men vi skal også igennem nogle meget store kollektive beslutninger som samfund. Vi skal lave mega store energiøer. Vi skal investere i teknologisk udvikling. Vi skal samarbejde på tværs af sektorer og dele viden internationalt med lande, der løber foran os – og give vores forspring videre til andre. Vi skal ændre adfærd og forbrugsmønstre. Og vi skal for alt i verden skabe begejstring for bæredygtighed og klimahandling. Kære Middelfart. Tak fordi I holder fast i den levende debat. #middelfartkommune #klimafolkemødet #klimahandlingnu #ingenvedalt

Med stadsarkitekt Anne Mette Boye og direktør for Teknik og Miljø i #aarhuskommune Henrik Seiding som værter, deltog vi i dag i et møde med #Byensnetværk om den kommende nye politik for arkitektur og bykvalitet. Anne Mette åbnede sit oplæg med et billede fra Blade Runner, som den dystopiske vision for, hvordan vores byer kan se ud i 2049, hvis vi ikke formår at mobilisere fælles løsninger på de kriser, vi står midt i: Et goldt og overophedet urbant landskab med forladte infrastrukturer, hvor vi har avanceret samfundet teknologisk, men samtidig fjernet os fra naturen og alt menneskeligt. Heldigvis ser fremtiden ikke så dyster ud i Aarhus: Ambitionen er at udvikle den nye politik i et tæt samspil med kommunens ambitiøse klimastrategi og biodiversitetspolitik, i forpligtende partnerskaber med byens aktører om målsætninger ift. bl.a. bæredygtig byudvikling, og i en løbende dialog med borgerne om, hvad bykvalitet i Aarhus og kommunens forstæder er. Hermed en anbefaling til andre kommuner, der lige nu arbejder integreret med den næste generation af klimastrategier og politikker for arkitektur og bykvalitet: Kig til Aarhus. De gør det godt. #ingenvedalt

Lange drægtighedsperioder. Det var ét af samtaleemnerne, da partnerskabet bag Naturpark Amager i dag markerede første spadestik til det første af seks – meget længe ventede – anlæg, som skal åbne naturparken op og gøre den tilgængelig og attraktiv for endnu flere: Det blå støttepunkt ved Byskoven.

Gode ting tager tid. I høj sol og med maven fyldt af jordbær var det derfor en sand fornøjelse at fejre denne store milepæl efter ikke mindre end 7 års projektudvikling. Vi har været med i fire – som bygherrerådgiver for Naturstyrelsen, Københavns Kommune og By & Havn, og vi er enormt stolte over at have bidraget til, at ambitionerne omsider ’rammer jorden’. Nu glæder vi os bare til at se resultatet – og til en dukkert fra de nye badebroer i 2022!

Et stort skulderklap til alle de gode folk, firmaer og fonde, som har bidraget indtil nu: LYTT ArchitectureADEPTAtkinsBARK RådgivningJAC studiosDK2 Bygherrerådgivning A/SNaturstyrelsenKøbenhavns Kommune , Udviklingsselskabet By & HavnNordea-fondenFriluftsrådet/Danish Outdoor CouncilLokale og Anlægsfonden / The Danish Foundation for Culture and Sports Facilities
#ingenvedalt

#Grandville søger en dygtig og ambitiøs praktikant til vores tegnestue i Aarhus i efteråret 2021. Vi kan tilbyde et stærkt fagligt miljø, hvor du kommer til at prøve kræfter med opgaver, der spænder fra strategiplaner og byomdannelsesprojekter i større byer, til analyser, involveringsprocesser og klassiske byplanopgaver og formgivning af byer i alle skalaer.

Du bliver en del af et stærkt, fagligt miljø på vores byplantegnestuer i hjertet af Aarhus og København, hvor du får kolleger med byplan- og arkitektfaglig og humanistisk baggrund. Vi er dedikerede byudviklere, som deler en ambition om at udvikle gode byer – sammen med kolleger, kunder og et stort netværk af samarbejdspartnere. Du skal kunne samarbejde og navigere i projekter med mange forskellige interesser, og du skal være god til at kommunikere skriftligt og grafisk. Vi regner med, at du er studerende på Arkitektskolen Aarhus, KADK, Urban Design, Aalborg Universitet eller lignende.

Er du interesseret, så send en portfolio og en kortfattet ansøgning til Inger Haarup Borchmann på inger@grandville.dk. Spørgsmål kan rettes til Inger Borchmann, 2811 5807 / inger@grandville.dk eller Peter Frost-Møller, 6043 9300 / peter@grandville.dk. Læs mere om os på www.grandville.dk

Solen skinnede på Lokomotivværkstedet, da Flemming Frost som én af to fagdommere i parløb med Martin Laursen udnævnte Team Cobe til en velfortjent vinder i Jernbanebyen.

Det var en stor dag i et intensivt år, hvor vi har arbejdet med at skærpe visionen, dykke ned i potentialer og benspænd, vandret bydelen tynd med lokaludvalg, foreninger og en stærk visionsfølgegruppe, skrevet program, gravet meget dybt i ansøgninger, da DSB Ejendomsudvikling A/S og Freja ejendomme A/S skulle vælge fem teams blandt mange stærke, og gennemført et intensivt parallelopdrag med store videomøder.

Jernbanebyen er et helt særligt sted, med masser af historie, potentialer og den kompleksitet, som byomdannelse i storskala rummer. Et eksempel på, at ”ingen ved alt” i byudvikling:

Ved siden af Team Cobes vinderforslag ligger nu spændende bidrag fra teams ledet af BIG SLA, Snøhetta, Vandkunsten Holscher Nordberg og WERK.

Programmet har vi udviklet i tæt samarbejde med DSB, Freja, Københavns Kommune og med inputs fra HOFOR, Metroselskabet, COWI, Mølbak og Bech-Bruun. Og vi har i parallelopdraget været i dialog med en interessentfølgegruppe, der har bidraget med både viden og holdninger

Vi glæder os til at bidrage til helhedsplanen for én af de store brikker i Københavns udvikling
#ingenvedalt

Store Torv 14, 1., 8000 Aarhus C
Ewaldsgade 9, st., 2200 København N

CVR: 37576964

Følg Grandville